NEI-Therapie.

"NEI" staat voor Neuro Emotionele Integratie.

Het is een methode om te communiceren met je onderbewust zijn.

Emoties of gebeurtenissen liggen opgeslagen in het onderbewustzijn, als onverwerkte emoties. Daardoor kan er disbalans ontstaan wat kan leiden tot fysieke of emotionele klachten.

 

  Een onverwerkte emotie kan invloed uitoefenen op:

  - gedrag; je wilt het één maar doet het ander.

  - ongewenste gevoelens; van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet en        

    boosheid.

  - of je ervaart fysieke klachten; zoals Migraine, hoofdpijn, lusteloosheid, spanning,  allergieën,  

    slaapproblemen, eczeem, burn-out en andere chronische klachten.

 

NEI is een methode om op een vriendelijke manier definitief onverwerkte trauma's, emotionele problemen of lichamelijke klachten op te lossen. Zeker voor kinderen is dit een zachte methode om van hun problemen af te komen zonder uren lange praat sessies te volgen.

 

info nlp & systemisch werken

 

binnen de nei-therapie maak ik gebruik van NLP ( neuro linguistisch programmeren) technieken. Hoe neem jij de wereld om je heen waar, en hoe reageer je daarop. Je wordt bewust gemaakt van je eigen waarnemingen , gedachten patronen en gedrag en dat je deze positief kunt beïnvloeden of veranderen. Systemisch werken kan ook een onderdeel zijn van de nei-therapie hier maak ik gebruik van familieopstellingen. Familieopstellingen helpen om inzicht te krijgen in de plek die we in onze familie innemen. Veel persoonlijke problemen, relatieproblemen en levensvragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem. 

In mijn praktijk heb ik al vele mensen met succes mogen behandelen zoals baby's met eczeem, slaap- of eetproblemen, maar ook mensen met een fysieke aandoening. Een praktijk voorbeeld was van een meisje van 18 jaar oud die al een aantal jaren met een zeer pijnlijke voet liep, alles was al geprobeerd uiteindelijk na eerst nog behandelingen met injecties gips en pijnkliniek te hebben gevolgd en het advies kreeg''leer er maar mee te leven" kwam ze bij mij terecht baat het niet schaadt het niet, 1 nei-sessie was ervoor haar nodig om de onbewuste onverwerkte emoties vanwege de scheiding van haar ouders op te lossen en haar pijnlijke voet daardoor weer kon helen. Zo heb ik meerdere praktijk verhalen kijk op de pagina recensies voor meer praktijk ervaringen.